Nyheter
2018-06-12

Lotta Edling ny chef inom Bonnier News

Lotta Edling publicistisk utvecklingsdirektör i Bonnier News – Peter Fellman tillbaka som chefredaktör på Di.

Efter knappt 3 år som chefredaktör på Dagens industri tillträder Lotta Edling från den 1:a augusti en ny tjänst som Publicistisk Utvecklingsdirektör för Bonnier News.

Lotta Edling kommer att rapportera till Bonniers News affärsområdeschef Anders Eriksson och ingå i Bonnier News ledningsgrupp. I uppdraget ligger att driva initiativ för att vidareutveckla en publicistisk samverkan mellan varumärkena, skapa nya affärsmöjligheter och att verka för att stärka och profilera Bonnier News utifrån det publicistiska uppdraget och strategin. Som en del av rollen ingår att Lotta bidrar med publicistisk kompetens och perspektiv som styrelseledamot i ett antal styrelser inom Bonnier News och Bonnier, bland annat Bonnier News, Expressen, Dagens Nyheter, HD-Sydsvenskan, Bonnier Business Media, Fastighetsnytt, TT och Dagbladet Børsen i Danmark. Lotta kommer även i sin nya roll fortsätta stötta och bidra till Dagens industris redaktion. 

– Jag ser fram mot att få jobba i en publicistisk roll inom Bonnier News och med några av Sveriges starkaste medievarumärken. Jag kommer såklart även att ha en fot kvar på Di, jag har jobbat där i 13 år och tidningen är för alltid är inristat i mitt DNA. Jag är otroligt stolt över det vi åstadkommit de senaste åren, både journalistiskt och ur affärsperspektiv där vi skapar en helt ny digital affär, investerat i innehåll och lanserat Di TV som ny strategisk plattform, säger Lotta Edling.

Peter Fellman kommer efter sin tjänstgöring för Dagens industris räkning i New York att komma tillbaka till Stockholm och rollen som chefredaktör för Dagens industri från den 1:a augusti. Peter har lång erfarenhet från Dagens industri där han har verkat sedan 1999 och var chefredaktör mellan 2009-2015. Peter kommer att fokusera på att ytterliga stärka Dagens industri och vår affär, inte minst genom att växa den digitala läsaraffären ytterligare samt en fördjupad integration och samarbete med BBMs olika vertikaler.

– Det känns jätteroligt att igen få leda Di:s förändringsarbete. Det viktigaste nu blir att stärka innehållet och servicen till de betalande prenumeranterna ytterligare och accelerera konverteringen till det digitala. Vi har redan över 30.000 digitala prenumeranter och den siffran ska växa mera, säger Peter Fellman.

– Jag vill gratulera Lotta och Peter till deras nya roller och jag ser mycket fram emot att arbeta med dem framåt för att leverera på Bonnier News och Dagens industris strategier och utveckling, säger Anders Eriksson, affärsområdeschef Bonnier News, och vd för Dagens industri, DN, Expressen och HD-Sydsvenskan.