Nyheter
2013-05-22

Bonnier Corporation förvärvar motorcykeltitlar

Bonnier Corporation har expanderat på marknaden för tidskrifter som riktar sig till män genom att förvärva nio motorcykeltitlar från Source Interlink Media. Enligt avtalet förvärvar Bonnier Motorcyclist, Sport Rider, Dirt Rider, Motorcycle Cruiser, Hot Bike, Baggers, Super Streetbike, Street Chopper och ATV Rider.

– Förvärvet befäster Bonniers strategi att fokusera på “vertikala” tidskrifter för hängivna entusiaster, säger vd:n Dave Freygang. – Vi tror på att befästa vår position bland “vertikala” tidskrifter inom specifika områden och det är viktigt att våra varumärken är ledande inom dessa områden. Sedan Cycle World förvärvades år 2011 har vi upptäckt att det finns stora möjligheter på marknaden för motorcykeltidskrifter.

Samtidigt säljer Bonnier Sound + Vision, TransWorld SNOWboarding, TransWorld Motocross, TransWorld SKATEboarding, TransWorld SURF, TransWorld RIDEbmx och TransWorld Business till Source Interlink.

Bonnier kommer nu att äga de två ledande motorcykeltidskrifterna på marknaden: Cycle World och Motorcyclist. De kommer tillsammans med de andra motorcykeltitlarna att utgöra Bonnier Motorcycle Group.

– Vår nya portfölj med motorcykeltitlar gör att vi har något att erbjuda för alla olika delar av motorcykelbranschen och att vi kan nå så många motorcykelentusiaster som möjligt, säger Eric Zinczenko, Executive Vice President på Bonnier Corporation. Vårt stora engagemang för motorcyklar och för våra branschpartner fortsätter.

– Målgruppen för nya Bonnier Motorcycle Group kompletterar den målgrupp vi har för våra befintliga tidningar som riktar sig till män. Det här ger vårt företag möjlighet att nå fler annonsörer och att erbjuda dem ett bredare utbud.