Nyheter
2022-08-09

Bonnier säljer digitala utbildningsföretaget Clio till Egmont

Clio har med Bonnier som ägare från 2014 skapat en framträdande position som leverantör av digitala läromedel till skolor på den danska marknaden och sedan några år tillbaka även  lanserat utbildningstjänster på den svenska marknaden. 
Verksamheten säljs nu till danska Lindhardt & Ringhof som är en del av Egmont.

”Clio har gjort ett fantastiskt arbete och är idag en ledande aktör i framkant av den teknologiska utvecklingen inom digitala läromedel för grundskolan. Det är logiskt för Bonnier att sälja bolaget till någon som även kan kombinera det digitala erbjudandet med ett läromedelsförlag, ”, säger Clios styrelseordförande Jan Lund.

”Vi är glada över att Lindhardt og Ringhof övertar verksamheten och är övertygade om att de har de bästa förutsättningarna att utveckla bolagets digitala läromedel ytterligare tillsammans med Lindhardt og Ringhofs befintliga verksamheter.”

Clios verksamhet i Danmark kommer att integreras med Lindhardt & Ringhofs utbildningsföretag Alinea och i Sverige kommer verksamheten fortsätta att utvecklas under  Clios varumärke.

”Alinea förlag och Clios skapar förutsättningar för att bygga marknadens bästa läromedelsuniversum för de danska grundskolorna, säger Cliff Hansen, VD på Lindhardt & Ringhof. ”I Sverige fortsätter Clio som eget varumärke. Vi tror och är övertygade att det finns en stor potential även i Sverige för en digitalisering av läromedel och pedagogiken i de svenska grundskolorna.”

För ytterligare information:
Cliff Hansen, chef för Lindhardt og Ringhof Uddannelse. Tfn: +45 20 78 71 70
Jan Lund, Styrelseordförande Clio. Tfn: +46 73-650 69 05