Nyheter
2020-09-01

Bonnier Ventures säljer Real Agency Group till byrågrundarna

Grundarna köper tillbaka kommunikationsbyrånätverket Real Agency Group från Bonnier Ventures som bedömer att koncernen inte platsar i portföljen längre.

Det är de tidigare grundarna av kommunikationsbyråerna Spoon och Oh My som tillsammans med 13 andra ledare och chefer inom Real Agency Group (RAG) som förvärvar RAG från Bonnier, enligt ett pressmeddelande.

– Bonnier som ägare har inneburit stora fördelar. Men när de meddelade att vi inte riktigt passade in i portföljen växte tanken att det vore ett spännande nästa steg att få tillbaka entreprenörskänslan, möjligheten att styra tillsammans med människor som är nära verksamheten, säger Anders Ribba, koncernchef för Real Agency Group och även en av Spoons grundare, i ett pressmeddelande.

Jonas von Hedenberg – Investment Director på Bonnier Ventures och Real Agency Groups tidigare ordförande – säger i en kommentar att det känns bra att överlåta till dem som känner koncernen bäst.

– Det har varit en bra resa på alla vis, lönsam och kul. Som renodlad konsultverksamhet har det blivit något av en udda fågel i vår portfölj. Vi har jobbat nära tillsammans med management under många år och vi tycker att det är en bra lösning att byrågruppen tas över av dess grundare och management. Det ska bli spännande att följa fortsättningen, men från en annan position, kommenterar Jonas von Hedenberg.