Nyheter
2022-09-29

Bonnier investerar i Handelshögskolans nya fond SSE Ventures

Handelshögskolans SSE Business Lab har skolat företag som Klarna och Budbee, men några investeringar har företagsinkubatorn hittills inte gjort. Nu lanseras SSE Ventures, en evergreenfond med initialt 40 miljoner kronor och Bonnier som största investerare. 

Bonnier blir en av investerarna i Handelshögskolans nystartade fond SSE Ventures. Med fonden får skolans företagsinkubator SSE Business Lab ny och större möjlighet att stötta bolag med tidigt kapital och även göra följdinvesteringar.

– Bonnier har främjat kreatörer, innovatörer och nytänkare under 200 år. I och med samarbetet med SSE Ventures kan vi vara med och bygga morgondagens bolag. Ekosystemet kring Handelshögskolan erbjuder en unik möjlighet i sin anrika historia, förankring i näringslivet och inte minst med de talangfulla studenterna, säger Johan Skagerlind, investment director på Bonnier.

Långsiktighet är ett ledord för SSE Business Lab, som anser att riskkapitalet missgynnas av sin kortsiktighet. 

– Med det nuvarande marknadsläget finns det ett ännu större behov för långsiktiga investerare. Alla fondens investerare kommer från den här världen, och håller med. De ser sättningen i marknaden som en tillfällig dipp, men förstår att de inte kommer få ut pengarna lika snabbt som vid en vanlig riskkapitalfond, säger Julia Delin, vd för SSE Business Lab och den nya fonden SSE Ventures. 

SSE Business Lab startade 2021 och är en integrerad del av Handelshögskolan. Startupinkubatorn arbetar för att uppmuntra entreprenörskap bland skolans studenter. Genom coachning, mentorskap, workshops och tillgång till ett förstklassigt investerarnätverk har SSE Business Lab hjälpt startupbolag att utveckla idéer, accelerera tillväxten och skapa positiv inverkan.