Nyheter
2017-06-12

Bonnier Tidskrifter blir Bonnier Magazines & Brands

Vi pratade med Lars Dahmén, VD för bolaget och chef för Bonniers affärsområde Magazines, som även innehåller Bonnier Publications med bas i Danmark och Bonnier Corporation i USA.

Varför ändras namnet från Bonnier Tidskrifter till Bonnier Magazines & Brands?

– Tidskrifter har under många år fungerat som en bra beskrivning av vad vi gör, men idag gör vi så mycket mer än tryckta tidskrifter. Det nya namnet speglar bättre vår verksamhet, det visar att magasinen fortsätter att vara centrala, samtidigt som det lyfter fram att vi gör så mycket mer omkring våra starka varumärken.

Som vadå?

– Självklart allt digitalt omkring våra sajter men också mycket annat: vi ger ut böcker, genomför event och kurser, säljer produkter och skickar tusentals svenskar på resor. Bland mycket annat. Och allt det här gör vi under våra olika varumärken.

Vad innebär det för er? För marknaden?

– Ett namn är ett namn, så vi ska nog inte hoppas att namnbytet i sig gör några underverk. Men namnbytet ingår i den förändring vi jobbar med över hela linjen. Där har vi sett över saker som värdeord och vision, och dessutom flyttar ju hela företaget från sju våningar på Sveavägen till ett plan i Bonnierhuset på Torsgatan. Sammantaget kommer allt det här leda till att vi blir ännu bättre på att jobba med våra läsare, kunder och partner.

När byter ni namn?

– Formellt har bolagsverket redan godkänt det nya namnet, men vi byter fullt ut den dag vi slår upp dörrarna på vår nya adress Torsgatan 21: måndag den 7 augusti.