Nyheter
2016-09-08

Clio Online lanseras i Sverige.

Bonnier Education har precis lanserat det nya digitala läromedlet Clio Online. Läromedlet består av 10 portaler till 10 ämnen samt ett självrättande system med uppgifter till högstadiet.

Det nya digitala läromedlet skiljer sig helt från de läromedel som typiskt används på svenska grundskolor i dag. På ämnesportalerna kan lärare och elever finna färdiga terminsplaneringar och massor av aktuella aktiviteter fyllda med videos, ljud och bilder.

Clio Online används i dag av 90% av Danmarks grundskolor och vid den svenska lanseringen hade lärare från 50% av Sveriges skolor redan anmält sig till att prova det nya läromedlet. Just nu arbetar man med att upprätta de första försäljningarna till skolorna.

I verksamhetens nya lokaler på Gjörwellsgatan har man precis välkomnat 30 nya redaktörer som ska skapa 11 nya ämnesportaler till mellanstadiet, som lanseras till skolstarten 2017.

Som lärare på en av sveriges skolor kan man prova Clio Online från Bonnier Education gratis i 30 dagar. Ge gärna en ’heads up’ till dina vänner och bekanta i skolvärlden och hänvisa dem till clioonline.se. Du kan också tagga dem i någon av Clio Onlines poster på Facebook