Nyheter
2017-03-24

Dagens industri startar tv-kanal om ekonomi – med Expressen TV

Sverige får en tv-kanal som bara handlar om börsen och affärer. Alla vardagar, mellan klockan 06 och 18, kommer Di TV att ge senaste nytt och fördjupning. Nu söker Di TV fler duktiga journalister.

”Di:s mål är att ge vår publik affärsnytta. Inspirerade av internationella aktörer som  CNN Money, Bloomberg TV, CNBC och andra vill vi vara med i den snabba utveckling som nu sker inom tv-området”, säger Dagens industris chefredaktör Lotta Edling.

Di TV söker bland annat nyhetschefer, programledare, liveredaktörer, sändningsproducenter, videoreportrar och trafikredaktörer till satsningen som lanseras under våren..

“Dagens industri är nummer ett inom affärsjournalistik bland tidningar och sajter, det är en självklarhet för oss att vi med Di TV ska ha motsvarande position inom rörlig bild”, säger Lotta Edling.

Di TV produceras  med Expressen TV, som ska anställa medarbetarna och som har byggt nya tv-studior för att öka tv-produktionen.

”Expressen TV görs redan ihop med den internationella nyhetskanalen CNN, och samarbetet med Dagens industri är ytterligare ett steg i Expressens ambition om att bli den ledande nyhetsförmedlaren på alla digitala plattformar. Di TV kommer att göras kostnadseffektivt med fokus på nya distributionsmöjligheter”, säger chefredaktör Thomas Mattsson.