Nyheter
2011-05-10

Fixa är Allt om Trädgårds nya spin-off

Den som gillar att fixa hemma i trädgården har just fått ännu en hjälpreda på vägen: magasinet Fixa, en systertidning till Bonnier Tidskrifter-titeln Allt om Trädgård. Fixa ska komma fyra gånger per år och första numret heter Fixa Sommar.

Chefredaktören Viveka Ljungström säger att Fixa ska “förena den traditionella inredningstidningen med trädgården och krydda med recept och gör-det-själv-reportage”: 

– Trädgårdssverige växer och det finns plats för fler titlar. Jag har länge funderat på att utöka Allt om Trädgård-familjen med en tidning som ser trädgården mer som ett rum att inreda, bygga om och fixa i, utöver odling och växter. Vi började jobba med den nya tidningen förra sommaren och det känns jättekul att lansera första numret nu!

Strategin är att vara ett komplement till Allt om Trädgård, berättar marknadschefen Christine Pröjtz. Annonsörerna har också nappat: 

– Vi har sålt annonser enligt budget och tror på en ökning av antalet annonser i kommande nummer och under året. Det har kommit flera oneshots om trädgård från andra förlag under våren men vi som marknadsledande, tack vare Allt om Trädgård, har så klart en fördel där så det känns bra inför höst och vinter och nästa år, säger Christine.

Fixa har främst marknadsförts via Allt om Trädgård, både på hemsidan och i papperstidningen. Målet på 1 600 prenumeranter är slaget med råge – nästan 4 000 prenumererar redan från start och fick sitt första nummer i fredags.

– Nu håller vi tummarna för lösnummerförsäljningen! säger Christine Pröjtz.