Nyheter
2016-09-26

Historiskt avtal klart

TV4 och C More genomför nu den största satsningen någonsin på svensk landslagsfotboll. Genom ett nytecknat avtal med UEFA har TV4 och C More säkrat de exklusiva sändningsrättigheterna till samtliga herrlandslagets matcher från och med hösten 2018 till VM 2022. I rättigheterna ingår EM-kval, VM-kval och den nya viktiga turneringen UEFA Nations League, liksom alla europeiska kvalmatcher till EM och VM. Därmed befäster TV4 och C More sin position som den självklara destinationen för svenska fotbollsfans. Sedan tidigare är det klart att TV4-Gruppen sänder VM- och EM-turneringarna 2018, 2020 och 2022 tillsammans med SVT.

– Vi har under en tid medvetet valt bort vissa sporträttigheter för att i stället satsa på dem vi verkligen tror på. Tillsammans med Allsvenskan och nyligen förlängda SHL blir detta kronan på verket i vår strategi. Hos TV4 och C More kommer publiken hitta de bästa svenska ligorna och all landslagsfotboll under lång tid framöver, säger Casten Almqvist, vd för TV4 och Bonnier Broadcasting.

Med start under hösten 2018 fram till VM 2022 blir TV4-Gruppen och C More alltså exklusiv hemvist för det svenska herrlandslaget i fotboll, då landslagets samtliga matcher sänds linjärt i TV4-Gruppens kanaler och online på C More. Inklusive nya heta turneringen UEFA Nations League, där landslagen samlar viktiga rankingpoäng och även kan spela till sig en extra chans att kvala till EM 2020. Det här är första gången UEFA samlat landslagets samtliga kval-, tränings- och förberedelsematcher i en rättighet.

– Det här är den största och mest koncentrerade satsningen någonsin på svensk landslagsfotboll, och vi är otroligt glada och laddade för att börja en ny resa med Sveriges populäraste landslag. Genom TV4-Gruppens och C Mores olika plattformar kommer vi bygga en unik och heltäckande bevakning, både av Sveriges matcher, att hela Europa spelar kval och nya Uefa Nations League – och erbjuda våra tittare och kunder världens bästa fotboll på alla plattformar, säger Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More.

Totalt omfattar det fyraåriga avtalet 1 000 matcher. Sveriges EM- och VM-kvalmatcher visas i TV4, stornationer som Tyskland, Frankrike och Holland spelar i TV12. Samtliga kvalmatcher streamas utan avbrott på C More.

Sedan tidigare har TV4-Gruppen har tillsammans med Sveriges Television säkrat rättigheterna till EM 2020. TV4 och SVT har också ingått avtal med FIFA för fotbollsmästerskapen på alla plattformar för FIFA Fotbolls-VM för herrar 2018 i Ryssland, FIFA Fotbolls-VM för herrar 2022 i Qatar, FIFA Confederations Cup 2017 och 2021 och FIFA Fotbolls-VM för damer 2019, ett mästerskap som TV4/C More sänder själva.

Tidigare i september har C More skrivit långa avtal med SHL, HockeyAllsvenskan och högstaligorna i handboll och innebandy. Vilket innebär att alla de högsta ligorna i de största svenska idrotterna nu finns hos C More, liksom nu också all svensk och europeisk landslagsfotboll.