Nyheter
2015-08-19

Jarkko Nordlund ny vd för MTV

Bonnierägda MTV, Finlands ledande kommersiella tv-hus, tillkännagav idag sin nye vd. Genom tillsättningen av Jarkko Nordlund stärker MTV sitt fokus på digital transformation och att bli lönsamt. Casten Almqvist, chef för Bonniers affärsområde Broadcasting och ordförande för MTV, har en tydlig bild av vad Nordlund ska uppnå:

”Med sin bakgrund från musik och betal-tv i Norden är Jarkko van vid digital transformation och förstår vikten av att hela tiden återuppfinna sig själv. Jarkkos visioner och erfarenhet ska tillsammans med MTV:s medarbetare, tittare, användare och annonsörer ge företaget den nödvändiga turnaround av verksamheten som nu krävs och därmed säkra MTV:s ledande position även i framtiden”, säger Casten Almqvist.

Reklammarknaden och mediebranschen i Finland befinner sig i ett utmanande ekonomiskt läge som tvingar hela branschen att se över sina verksamhetsmodeller. Nordlund har arbetat med att förnya musikbranschen och har därtill 10 års erfarenhet av verksamhet inom betal-tv i Finland som VD för Viasat och Canal Plus.

”MTV har ett fantastisk track record när det gäller att skapa TV-fenomen och jag är mycket entusiastisk över att få bidra till att bolaget även i fortsättningen levererar populära program och långkörare som tilltalar dess målgrupper. MTV:s starka kontakt med konsumenterna i Finland gynnar också våra annonsörer”, säger MTV Oy:s blivande VD Jarkko Nordlund. ”Mitt uppdrag är att se till att MTV behåller sin ställning som Finlands bästa underhållare och som ett oslagbart reklammedium, samtidigt som bolagets affärsverksamhet åter blir lönsam.”

Jani Koskinen fungerar som VD för MTV till årets slut, varefter han tillträder som bolagets vice verkställande direktör med ansvar för bolagets strategi, administration och ekonomi.