Nyheter
2011-01-11

Johan Kleberg ny vd för Canal+

Den lokala närvaron stärks med nya landschefer i Sverige och Norge.

Canal+ nuvarande operativa chef Johan Kleberg blir ny vd för C More Entertainment/Canal+ när nuvarande vd:n Jonas Eriksson återvänder till Bonnier Broadcasting & Entertainment som vice vd. I och med förändringarna tar Johan Kleberg också plats i TV4-Gruppens koncernledning.

– Under Jonas Erikssons tid har Canal+ framgångsrikt samordnats med övriga TV4-Gruppen och stärkt sin position som Nordens ledande premium-tv-företag. Nu påbörjas nästa fas, där det är viktigt att i högt tempo fortsätta utveckla Canal+ utbud och erbjudande på respektive lands marknad och att härigenom få affärerna att växa. Johan Kleberg är, med sin stora erfarenhet på tv-området, inom TV4-Gruppen och som operativ chef för Canal+ i Norden, synnerligen väl lämpad att leda detta arbete, säger TV4-Gruppens vd Jan Scherman.

Samtidigt utses den nuvarande försäljningsdirektören Jonas Lönnquist till ny landschef för Sverige och ställföreträdare för vd, och Steinar Braendeland till landschef för Canal+ i Norge. Charlotte Repholtz är sedan tidigare landschef för Canal+ i Danmark. Genom tillsättningen av landschefer även i Sverige och Norge stärker Canal+ sitt lokala fokus på försäljning och marknadsföring i respektive land i Norden.

– Premium-tv växer i hela Europa och är en allt viktigare del av tv-industrin. Det ska bli väldigt spännande att leda och utveckla Canal+ marknadsledande position inom nordisk betal-tv, säger Johan Kleberg.