Nyheter
2012-11-07

Matinfluenser

Paul Svensson, kock på Stockholms Fotografiska museum och Göteborgs Wake Café samt på tv, har vunnit Allt om Mats stora matpris, det årliga priset som delas ut av mattidningen Allt om Mat. Under nästan 30 års tid har Allt om Mat delat ut priset till personer som haft stor inverkan på svensk matkultur och -normer.

– Paul Svensson sporrar mig att bli en bättre matlagare! Han är oerhört noggrann och pålitlig i sitt arbete och samtidigt kan man räkna med att han ständigt presenterar något nytt och i framkant, säger Mona Johansson, chefredaktör för Allt om Mat.

Juryn, som består att redaktionen på Allt om Mat, skrev följande om årets vinnare: Allt om Mat:s stora matpris 2012 går till en av Sveriges mest inspirerande matpersoner. Paul Svensson förenar högklassig gastronomi och trendkänsla med en genuin folkbildningsiver.

Paul Svensson är känd för sin entusiasm för nya idéer, nya projekt och som en förespråkare av ekologisk mat.

De tidigare vinnarna har mottagit priset för många olika insatser, från Annika Unt Widell som vann 2011 för skollunchinitiativet “Skolmatens Vänner,” till vinnaren 2008, Mats-Eric Nilsson, som i sitt arbete som journalist har tagit på sig uppgiften att förbättra matkvaliteten och undersöka mat- och dryckesbranschen.

– Allt om Mat är Sveriges största och äldsta mattidning, de priser vi instiftar får en väldig tyngd. Det är viktigt att lyfta fram och uppmärksamma personer som har gjort avtryck, det kan gälla inom många olika områden som har med mat att göra. I år belönar vi en kock, förra året en person som gjort mycket för att förbättra skolmaten, säger Mona Johansson.

Svensson tar emot sitt pris den 9 november på Stockholms stora matmässa Mitt Kök.