Nyheter
2010-10-28

Norska Dagens Medisin blir helägt av Bonnier

Dagens Medisin skickas ut gratis varannan vecka till alla Norges läkare, har 70 procent av marknaden och en upplaga på 22 500 ex.

– Vi har både nyhetsartiklar om medicin, forskning och hälsopolitik och kolumnister som skriver regelbundet i tidningen, säger nya vd:n Lise Hjertaas.

Det som skiljer Dagens Medisin från konkurrenterna är enligt henne att den har hög igenkänningsgrad bland läsarna och att det faktum att tidningen är helt oberoende.

Lise Hjertaas började som försäljningschef på Dagens Medisin i april 2009. Innan dess var hon bland annat produktchef på O och marknadschef på Clear Channel i Norge. Den nya titeln på Dagens Medisin fick hon i oktober i år. Men det är inte den enda förändringen för Norges ledande branschtidning inom medicin.

– Det är mycket på gång just nu. Vi håller just på att rekrytera en ny chefredaktör, och vi är i full gång med att ändra layout på både tidningen och sajten, som också ska få en ny plattform, berättar Lise.

Premiär för nya designen blir i första numret 2011. Jobbet pågår redan tillsammans med Jacek Utko, chefsdesigner på Bonnier Business Press och den som stått bakom nya designen på såväl de andra Medicine Today-titlarna som affärstidningarna ÄripaëvDelovoy PeterburgPuls BiznesuFinancePari och Verslo Zinios.

Det blev också precis klart att Bonnier köper ut Schibsted och därmed äger 100 procent av Dagens Medisin.

– Med en så stor andel av marknaden och så många lojala läsare känns det helt rätt att investera mer i Dagens Medisin. Det finns många synergier att hämta in mellan de olika tidskrifterna och dagstidningarna inom gruppen, säger Anders Eriksson som är vd för Bonnier Business Press.

För Lise Hjertaas finns många utmaningar att ta itu med. Men hon är ändå positiv inför framtiden.

– Det finns en osäkerhet kring annonsering hos läkemedelsföretagen. Och eftersom tidningen skickas ut gratis är vi beroende av annonsintäkterna. Men vi tittar också på andra sätt att tjäna pengar, och jag känner att vi är på väg åt rätt håll. Jag ser även fram emot vidare samarbete med våra kollegor på de andra MTI-tidningarna, säger Lise.