Nyheter
2014-09-04

Ny affär mellan SF och Studiocanal

Filmbolaget Svensk Filmindustri vidgar vyerna och tillkännagav ett nytt avtal med det franska produktions- och distributionsbolaget Studiocanal. Vi har pratat om affären med Jenny Stjernströmer Björk, Executive Vice President Acquisition and Business Intelligence på Svensk Filmindustri.

Kan du berätta hur Svensk Filmindustri har nått fram till det nya avtalet med Studiocanal?

Vi har letat efter en strategisk partner för både distribution och produktion och tycker att Studiocanal är bäst i klassen. Deras starka varumärke, oerhört spännande line-up och ambitiösa produktionsavdelning visar på framtidens sätt att jobba. Så vi är väldigt stolta och glada över att det här samarbetet kom till stånd.

Vad betyder avtalet för Svensk Filmindustri?

Den har flera delar. På produktionssidan betyder den att vi får möjlighet att producera för en internationell marknad direkt och dessutom samarbeta med det duktiga utvecklingsteamet på Studiocanal. Vår out-put agreement betyder att vi distribuerar Studiocanals filmer på den Nordiska marknaden. Med deras spännande line up förstärker vi ytterligare vår line up på den Nordiska marknaden.

Vilka konsekvenser kommer vi att kunna se av affären längre fram?

Närmast går man in utveckling med två projekt för produktionssamarbetet Snabba cash remake och The White Island en thriller som utspelar sig på Ibiza.

Vi håller också på att utveckla två kvalitetsserier för tv. Den ena är Advokaten, som bygger på en berättelse av manusförfattarna Hans Rosenfeldt (Bron) och Michael Hjorth (Den fördömde) i samarbete med Jens Lapidus. Och den andra är dramaserien Ambassadören, som bygger på en berättelse av deckarförfattaren Henning Mankell.

På distributionssidan går barnfilmen Paddington upp på bio i december och under 2015 släpps ytterligare fem titlar från Studio Canal.

Läs mer i ett pressmeddelande.