Nyheter
2010-04-02

Popular Science+ blir första digitala magasinet för Ipad

Popular Science, den största populärvetenskapliga tidskriften i USA, har utvecklat ett nytt digitalt magasin baserat på innehållet i papperstidningen: Popular Science+. Det digitala magasinet baseras på Mag+ konceptet som Bonnier R&D utvecklat och går att köpa i amerikanska App store. En rad olika unika funktioner följer med. R&D-chefen Sara Öhrvall säger att Mag+ handlar mycket om att använda ett naturligt och intuitivt användargränssnitt.

– Vi har utgått från en läsupplevelse där det ska kännas som att man håller  det faktiska magasinet i handen istället för skärmen. Det här är första steget i en lång utveckling av en plattform som vi kommer uppgradera och jobba vidare med inom en snar framtid, fortsätter hon.

En av de speciella funktionerna i Popular Science+ är bläddringen, där man sveper över skärmen för att navigera. Läsaren byter artikel genom att svepa horisontellt över skärmen och scrollar vertikalt för att läsa artikeln. I “look mode” trycker man lätt på skärmen för att låta texten försvinna och ta en närmare titt på foton och grafik istället.  En till lätt tryckning så kommer man tillbaka till “read mode”. Popular Science+ kan läsas både i stående och liggande format, beroende på hur man håller sin Ipad.

– Den här nya versionen av Popular Science innehåller allt som våra läsare älskar med att få magasinet varje månad. Det var vitalt för oss att behålla upplevelsen av magasinet på den nya plattformen. Så vi tänkte helt om vad gäller hur den ska se ut och fungera, för att kunna skapa den digitala versionen. Och det är samma innehåll, utvalt och förpackat med lika mycket expertis och omtanke som papperstidningen, säger Mark Jannot som är chefredaktör på Popular Science.

Flera Mag+ magasin för Ipad från Bonnier kommer att lanseras i USA och Skandinavien under 2010.

Läs mer, se hur Popular Science+ fungerar på en Ipad och diskutera på bonnier.com/betalab