Nyheter
2016-10-20

Lansering av Mission X

När smartphones är en allt mer integrerad del av ungdomars liv, använder det tyska bokförlaget Carlsen Verlag sin erfarenhet och kunskap för att lansera en ny textäventyrsapp för smartphones riktad till tonåringar: Mission X.

Mission X, som utvecklats tillsammans med spelutvecklarna Experimental Game Studio, kombinerar spännande texter och lekfulla aspekter i en interaktiv berättelse: läsarna får själva bestämma hur historien ska utvecklas genom olika handlingar med olika slut. Texten kombineras med funktioner (ljud, grafiska element och notiser), som garanterar en verklighetstrogen spelupplevelse i realtid. En dela-funktion gör det möjligt med direkt delning genom sociala medier. Appen kommer att finnas tillgänglig på tyska, spanska och engelska.

“Med Mission X vill vi göra unga människors läsande på smartphones roligt, säger Mareike Hermes, affärsutvecklingschef på Carlsen. Här möter berättelse spelande. När nya konsumentvanor skapar nya utmaningar för författare och förläggare behöver vi använda vår expertis för att öppna upp fler perspektiv inom produktutveckling.”

Det tekniska konceptet för Mission X har utvecklats tillsammans med Experimental Game Studio. De har implementerat Carlsens krav på innovativ programmering för att belysa dramaturgin och det interaktiva i berättelsen.

Mission X visas som demo på Frankfurts bokmässa och Carlsen kommer att lansera det första textäventyret, ”Dark Ride”, i november 2016 för iOS.

Androidversionen kommer att släppas tidigt nästa år. Ytterligare titlar för båda formaten håller redan på att förberedas. Ta reda på mer på www.missionX.de