Nyheter
2017-01-10

SF Studios i nytt samarbete

SF Studios har ingått ett strategiskt partnerskap med Anton Corp, ett europeiskt bolag som medfinansierar film i hela världen.

Det nya samarbetet innebär att SF Studios engelsktalande internationella produktioner kommer att produceras av SF Studios, sedan säljas internationellt av SF Studios i samarbete med Anton Corp, och därmed finansieras av båda parter. Den första filmen inom ramen för det nya samarbetet kommer att tillkännages inom kort.

För SF Studios är det partnerskapet en viktig milstolpe för att positionera sig ännu starkare på den internationella filmmarknaden. Ambitionen är att producera flera högkvalitativa filmer och TV-serier baserat på nordiska rättigheter, skapat av nordiska talanger så som Daniel Espinosa (Life, Child 44, Safe House), Babak Najafi (London has fallen, Easy Money II) och Jens Jonsson (Easy Money III: Life Deluxe, The King of Ping Pong), som alla är aktuella för kommande projekt.

– Vi är väldigt glada över att påbörja arbetet med Anton Corp, Sebastien Raybaud, Harold van Lier och resten av teamet. De tillför en bred erfarenhet av medfinansiering av internationella produktioner samt en djup kunskap om marknaderna. Med vår ambitiösa internationella strategi är detta partnerskap ett viktigt steg mot resan att expandera verksamheten utanför Norden, säger Frida Westerberg, Vice vd och Chief Operating Officer på SF Studios.