Nyheter
2018-04-24

Spoon köper Londonbyrå

Spoon tar klivet in på den europeiska marknaden genom att förvärva den brittiska contentbyrån Southerly.

– Att etablera Spoon i Storbritannien har stått på önskelistan länge, men det var först när vi träffade Southerly som vi hittade en ”perfect match”, säger Spoons vd Anders Ribba.

Southerly är en Londonbaserad byrå som under snart 10 års tid hållit hög kreativ nivå och skapat kommunikationslösningar av hög kvalitet för uppdragsgivare som Shell, Philips och Royal Bank of Scotland. Byrån driver dessutom en framgångsrik blogg som vunnit UK Blog Awards flera år i rad.

– Vi delar övertygelse och tro på story-driven och verklighetsbaserad kommunikation. På många sätt liknar vi varandra och jag är övertygad om att vi kan utvecklas tillsammans, både i Norden och i Storbritannien. Vi kommer utbyta specialistkunskaper och resurser med varandra från dag ett.

Spoon har i dag kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Helsingfors. Under de senaste åren har byrån utvecklat effektiva system för att jobba sömlöst över lands- och kontorsgränser med nordiska och globala uppdrag. Att gå in på den brittiska marknaden beskriver Anders Ribba som ett naturligt nästa steg.