Nyheter
2015-09-16

Spoon växer i Norge

Spoon öppnade kontor i Oslo 2014. Nu växer man ytterligare på den norska marknaden i och med förvärvet av Teft. Som en del i affären kommer även Bonnier Creative, Bonnier Medias avdelning för content marketing, att flytta in i det nya bolaget. Det nya Spoon Norge kommer efter sammanslagningen ha 18 norska anställda och en förväntad omsättning på över 30 miljoner norska kronor under 2016.

– Det är en “perfect match”. Tefts erkänt goda kunskaper tillsammans med Bonnier Medias specialistkompetens och vår globala närvaro ger oss en position som Norges ledande content marketing-byrå, säger Anders Ribba, vd för Spoon.

– Vi gör detta främst därför att vi stärker och kompletterar vårt erbjudande till våra befintliga content marketing-kunder och våra annonsörer. Genom att slå samman våra krafter med både Spoon och Teft kommer vi kunna skapa ett tydligt mervärde för våra kunder och ta position som prioriterad partner, säger Trond Juliussen, Adm. dir på Bonnier Media.

Norska contentbyrån Teft startades 2006 och har sedan dess vuxit ut till en fullservicebyrå och Norges starkaste ägarledda byrå inom content marketing. Bolaget har i dag 14 anställda och bland uppdragsgivarna finns bland andra Vinmonopolet, OBOS, Securitas, Kongsberg Gruppen, Statsbygg och ett flertal dagstidningar.

Sammanlagningen gäller från och med dagens datum. Det nya bolaget kommer tills vidare att sitta i Tefts nuvarande lokaler på Akersgata i centrala Oslo. Eirik Norderud, vd för Teft och en av företagets tre ägare, blir vd för Spoon Norge.