Nyheter
2013-03-06

Tjock lanseras

Bonnier Tidskrifter satsar på en ny sajt för svenska män. Gänget bakom Feber.se gör nu Tjock.se.

– Efter sju år med Feber ser vi tydligt att det finns ett redaktionellt hål på nätet, män vill läsa om annat än teknik och sport. Eftersom det finns hur mycket som helst att skriva om och ingen annan gör det på svenska startar vi Tjock. Vi har jobbat hårt på att hitta rätt bredd av ämnen, rätt fokus på urvalet och rätt stil på presentationen, säger Roger Åberg, grundare av Tjock och Feber.

Tjock kompletterar Bonnier Tidskrifters erbjudande för de annonsörer som vill nå en manlig målgrupp tillsammans med Feber, ICON och Teknikens Värld.

– Kvaliteten och urvalet i kombination med målgruppen gör erbjudandet unikt i Sverige, säger Daniel Frodin, förlagsredaktör för Teknik & Special på Bonnier Tidskrifter. Vi har traditionellt sett arbetat mycket bra mot den kvinnliga målgruppen på Bonnier Tidskrifter, nu blir vi mer kompletta även mot männen med fyra mycket kompetenta varumärken.

Från Feber ärver Tjock möjligheten för besökarna att tycka till om artiklarna, men istället för grader får varje artikel en vikt – ju tjockare desto bättre. Besökarnas engagemang och åsikter är något som andra knappt bryr sig om, på Tjock är det en del av upplevelsen för besökaren.

– När man publicerar i den hastighet och omfattning som Feber gör och Tjock kommer att göra, är åsikten om artiklar en kritisk del för besökarna – och för oss på redaktionen. Ingen redaktionell sajt i Sverige uppskattar besökarnas reaktioner, synpunkter och åsikter som vi gör, säger Bobby Green, redaktionschef för Tjock.

Tjock är responsiv och fungerar ypperligt både i mobil och på tablet. Men det betyder inte att den som har dator och stor skärm får en nerskalad upplevelse – tvärtom. I långt över HD-upplösning visas till exempel bilder i fullbredd. Samtidigt har allt som kan störa innehållet skalats bort.

Även annonsmiljö är i världsklass – genom att använda kontrastplattor bakom annonser sätts fokus både på redaktionellt material och annonser vid rätt tillfälle.

– Vi arbetar aktivt med att ständigt förbättra kvaliteten i vår redan marknadsledande annonsmiljö och Tjock är ytterligare ett exempel på detta, säger Peder Bonnier, ansvarig för Bonnier Tidskrifters Digitala Medier.

Tjock hade premiär tisdagen 5 mars men har redan innan ridån går upp på riktigt nästan 1 100 fans på Facebook och intresset för produkten är stort.

Läs mer om tanken bakom Tjock på Bonnier Tidskrifter Digital Development Blog.