Nyheter
2015-03-25

TV4 och C More kraftsamlar digitalt

– Nu kraftsamlar TV4-Gruppen och C More kring erbjudande och tjänster.  Den gemensamma nämnaren i det nya ekosystem vi bygger är att vi ännu tydligare sätter användaren i fokus, säger Casten Almqvist, vd för TV4-Gruppen och chef för Bonniers affärsområde Broadcasting.

C More transformeras från ett linjärt broadcastingbolag till ett digital first-bolag. C Mores linjära kanaler blir en förlängning av den nya svod-tjänsten, som blir det nya huvuderbjudandet mot både operatörer och direktkunder. Alla C Mores befintliga vod-tjänster (Filmnet, C Sports och C More Play) samt delar av TV4 Play Premium migreras under året in i det nya C More.

– Vi står nu inför OTT-marknadens tredje våg, med en kraftig ökning av abonnemang, tjänster och erbjudanden. Med den nya svod-tjänsten, som även framöver kommer att ha fokus på film, serier, barnprogram och sport, ska C More ta en ansenlig bit av den tillväxten. Våra linjära kanaler kommer fortsätta ha en viktig funktion, inte minst som inspiration och vägledning, men det är friheten att konsumera allt vårt innehåll on demand som kommer att vara huvudanledningen att abonnera, säger Manfred Aronsson, vd för C More.

Utvecklingen av svod-tjänsten, som alltså ska heta C More, har pågått sedan i höstas. Teamet består av medarbetare från både TV4, C More, finska MTV och Svensk Filmindustri. Den sker inom ramen för Bonniers OTT-projekt under ledning av Cecilia Beck-Friis, vice vd för TV4-Gruppen och CDO för Broadcasting inom Bonnier. Det samarbetet fortsätter.

– Det här är en viktigt del vår digitala transformation – vi måste erbjuda våra användare en enklare och mer sömlös upplevelse. Men det handlar inte om att försöka skapa en enda tjänst som fångar alla användare, utan om att erbjuda ett smörgåsbord av innehåll, tjänster och produkter som på olika sätt tilltalar den breda publiken. Efter C Mores nya svod-tjänst står vår stora avod-satsning näst på tur, liksom omfattande projekt inom bland annat mat och sport, säger Cecilia Beck-Friis.