Nyheter
2018-01-24

WIT Stockholm 2018

Tillbaka i Stockholm för femte året i rad – nu blir succéeventet Women in Tech en heldag.

Women in Tech (WITsthlm) kommer tillbaka till Stockholm för femte året i rad på internationella kvinnodagen den 8 mars. Bonnier är stolt huvudsponsor som med nio andra står bakom WITsthlm. Eventet är kostnadsfritt för besökare, den 1 februari släpps de 1 500 biljetterna.

Women in Tech syftar till att inspirera kvinnor att välja en karriär inom tech, eventet är som tidigare år kostnadsfritt för besökare och öppet för alla och kommer för första gången pågå under en hel dag på Folkets Hus vid Norra Bantorget. Från och med idag har alla möjlighet att registrera sig som WIT-medlem och den 1 februari släpps de 1 500 biljetterna genom en inbjudan till registrerade medlemmar. Förra året tog platserna slut på sju minuter, så trots medlemskap gäller först till kvarn.

– WIT är en fantastisk plattform för att lyfta upp frågor på agendan som verkligen berör branschen, som kompetensförsörjning och nya teknologier, men även för kunskapsutbyte, inspiration och nätverkande. Genom detta och genom att synliggöra kvinnliga förebilder vill vi att WIT ska bidra till att få upp unga tjejers ögon för tech, få kvinnor i ledarpositionen att stanna kvar i branschen och inte minst till att skapa en mer jämställd och hållbar företagskultur, säger Sabinije von Gaffke som modererar WIT för andra året i rad tillsammans med Anna Olin Kardell.

Programmet är fortfarande under utformning och information om talare kommer att läggas ut på WIT’s hemsida www.womenintech.se i takt med att talare blir klara.

– 2017 skapade vi en agenda som till 100% bestod av kvinnliga talare. De här talarna var utvalda inte främst för att de var kvinnor, utan för att de är experter på sina områden. Det finns massor av framgångsrika kvinnliga ingenjörer, utvecklare, entreprenörer och investerare med mängder av kunskap att dela med sig av. Det går att bygga ett techevent i världsklass, av, med och för främst kvinnor, och det är vad vi ska göra även i år, säger Paulina Modlitba Söderlund.  

Med Bonnier står nio andra huvudsponsorer bakom eventet; Accenture, BEY, Google, HTC Vive, Kindred, MTG, Nasdaq, Scania och Tieto. 

För mer information om programmet, besök  www.womenintech.se. Följ eventet i sociala medier via #WITsthlm2018.