Nyheter
2021-09-07

Bonnier Groups årsberättelse 2020 är nominerad till Svenska Designpriset 2020

Bonnier News Brand Studio har designat och producerat Bonnier Groups årsberättelse för 2020 som nu är nominerad till Svenska Designpriset 2020 i kategorin “Information Årsberättelse Print”. Röstningen pågår 7-12 september och är öppen för alla.

Bonnier Groups årsberättelse samlar nio olika bolags berättelser om året som gått. Syftet med den är att ta ett samlat grepp om upplevelser och händelser från ett annorlunda år och skapa en dynamisk och levande produkt som inte bara rapporterar utan också inspirerar. Ett underliggande tema för årsberättelsen är “Redo för framtiden” vilket berättar dels om hur koncernen genom affärer och den strukturomvandling som pågått de senaste åren nu har en solid grund att stå på, dels om den starka framtidstro och stolthet som så tydligt finns i bolagen.

– Vi har jobbat i en relativt återhållen design och låtit bild och det berättande innehållet ta stor plats. Vår AD Anna Frykberg Källåker har tillsammans med redaktör Johanna Karlsson och fotograferna Ida Borg och John Guthed gjort ett otroligt arbete som verkligen ringar in men också visar upp och lyfter särart och unicitet. Vi är väldigt nöjda över resultatet och otroligt stolta över nomineringen säger Ronnie Johansson, Creative Director på Bonnier News Brand Studio.

Svenska Designpriset är en prestigefylld tävling i design och kommunikation för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och kommunikation. Syftet med tävlingen är att främja och utveckla svenska design och kommunikation. Vinnaren koras genom jurybedömning och röster från svenska folket.

Var med och påverka vem som vinner designpriset genom att rösta här.

Bonnier Ventures vd Ulrika Saxon, fotograferad av Ida Borg.
Tomas Hermansson, vd på Bonnier Fastigheter, fotograferad av Ida Borg.
Per T Ohlssons artikel om Albert Bonnier publicerades först i Dagens Nyheter, och sedan även som ett s.k. altarskåp i årsberättelsen.