Nyheter
2015-01-13

Bonnier växer i Polen

Idag tillkännagav Bonnier Business Polska, utgivare av Polens ledande affärstidning Puls Biznesu, att man förvärvar 100 procent av aktierna i Bankier.pl-koncernen, som driver det ledande nätverket av finansportaler i Polen.

– I och med förvärvet av Bankier kan vi på kort tid uppnå ett mål som Bonnier Business Press har för sina produkter internationellt – en ledande position i de mest lönsamma och prestigefyllda segmenten, säger Patricia Deyna, vd på Bonnier Business Polska.

– Med Bankier får vi ett team med erfarna chefer, journalister och säljare, och dessutom ett ledande varumärke.

Förvärvet förstärker Bonnier Business Polskas position på den digitala marknaden avsevärt och gör företaget ledande inom affärspress såväl i print som online. Bankier-portalerna omfattar flaggskeppet Bankier.pl, samt sajter nischade mot bland annat skatt, pr, och egenföretagare, samt SystemPartnerski.pl, Polens största affiliatenätverk inom finansiella tjänster.

– Strategin för vår affärspress innebär en betydande ökning av investeringar i teknik och digitala medier, säger Anders Eriksson, chef för affärsområdet Business to Business inom Bonnier AB, där Bonnier Business Polska ingår.

– Förvärvet av Bankier är ett viktigt steg i vår starka utveckling i Polen, där vi redan har varit framgångsrika under 18 år. Polen är fortsatt en av våra viktigaste marknader under de kommande åren.