Nyheter
2017-03-13

BookBeat lanseras i Storbritannien

Bonnier Books grundade BookBeat 2015 med ett tydligt uppdrag: Var med och forma en hållbar digital marknad för främst ljudböcker samt driv tillväxten hos nya målgrupper. Som ett led i den påbörjade resan har den digitala prenumerationstjänsten nu i slutet av februari öppnats för brittiska användare.

Det blir den tredje marknaden efter breda lanseringar i Sverige och Finland under 2016. BookBeats VD Niclas Sandin kommenterar här expansionen till den nya marknaden.

Varför valde ni den brittiska marknaden för nästa steg i expansionen?

För oss var det självklart att finnas på den brittiska marknaden. Det är en av Europas största men även snabbast växande marknader för digitala ljudböcker. I det läget när en marknad formas är det alltid bra med konkurrens och vi hoppas på att vara med och driva på den fortsatta tillväxten där. Samtidigt är just engelsktalande länder ett av Bonnier Books generella fokusområden i sin internationella tillväxt.

Hur kommer ni lansera tjänsten?

Finns ingen anledning att ändra konceptet från Sverige och Finland när det handlar om att först förstå användarna och deras drivkrafter och sedan sätta gasen i botten. Vi kommer därför ägna första månaderna att testa olika typer av marknadsföring samt fortsätta fylla på katalogen med nya förlag och bra böcker. När vi känner att vi förstår den brittiska marknaden nog bra planerar vi att öka takten senare i vår.

Några andra nyheter?

Samtidigt som vi går in på den brittiska marknaden har vi kommit överens med flera brittiska förlag om att göra deras böcker tillgängliga i den svenska tjänsten. I dagarna fylls den svenska tjänsten därför på med över 10.000 engelska böcker, både nyheter och klassiker.

Ps. Är du en brittisk användare kan du som ny kund prova BookBeat utan kostnad på www.bookbeat.co.uk