Nyheter
2016-06-09

C More visar TV4 och SVT

Med start i dag kommer C More visa TV4 och SVT genom sin streamingtjänst. Lösningen är unik på den svenska streamingmarknaden och premiären sammanfaller bland annat med sommarens fotbollsfest.

C Mores VD Manfred Aronsson tror att kunderna kommer få en smidigare användarupplevelse och uppskatta bredden i innehållet.

– Jag tycker det känns lyxigt att kunna befinna mig var som helst och växla mellan direktsända nyheter, Game of Thrones och Så mycket bättre utan att behöva byta app. Det blir extra praktiskt just i sommar med tanke på all fotboll som SVT och TV4 visar.

Streamingmarknaden är hela mediebranschens snabbast växande marknad och under det senaste året är C More den aktör som växt allra snabbast. Manfred Aronsson hoppas att tillskottet av TV4 och SVT ska locka ännu fler kunder.

– För att växa på den här marknaden måste vi kunna erbjuda en smidig upplevelse och underhållning som passar både individen, paret, kompisgänget och familjen. Nu kompletterar vi C Mores kvalitetsinnehåll med de största lägereldarna hela Sverige samlas runt och pratar om, säger Manfred Aronsson.

Rättigheterna för att vidaresända TV4 och SVT klareras bland annat genom avtal med Copyswede och dessa skrevs på så sent som den här veckan. Under fotbolls-EM kommer digital-tv-kanalerna C More Sport och C More Fotboll visa TV4:s matcher reklamfritt med studio och analys i halvtid.