Nyheter
2013-08-30

E-handel hos Bonnier Publications

Förra veckan meddelade Bonnier Publications, med huvudkontor i Köpenhamn, att man skulle göra flera förändringar inom sina dotterbolag. Jesper Buchvald, just nu vd för Benjamin Media, kommer att sluta för att starta upp en ny e-handelsavdelning hos Bonnier Publications Group. Benjamin Media, som publicerar livsstilstidningar som M!, Costume och Bo Bedre, kommer att få en ny vd i form av Niels Jespersen, som just nu är vd för den norska verksamheten inom Bonnier Publications. Personalförändringarna kommer att äga rum i september och oktober.

Den nya e-handelsavdelningen kommer att fokusera på att utveckla nya, oberoende digitala kanaler. Jesper Buchvald kommer även att arbeta med utveckling och implementering av de andra delarna av företagets digitala strategi, bland annat att ansvara för en ny gemensam avdelning för digital teknik för samtliga onlinemedia från Bonnier Publications Group. Bonnier Publications har, utöver Danmark och Norge, även företag i Finland och Ryssland. Han kommer att fortsätta vara en del av företagsledningen och ha fortsatt övergripande ansvar för marknadsföring och flera andra funktioner.

–E-handelsåtgärden som vi lanserar nu är ett tillägg till kärnverksamheten och en del av den nya digitala strategin för Bonnier Publications, säger Jesper Buchvald. –Utifrån experiment och efterforskningar tror vi att det finns en möjlighet att skapa en lönsam e-handelsverksamhet. Vi ska skapa detta med hjälp av vårt befintliga marknadsomfång, våra marknadsföringskunskaper och partnerskap.

–För den nya e-handelsdivisionen finns det flera koncept på gång, säger Jesper Buchvald, med nya varumärken som har att göra med ämnen i några av tidningarna från Bonnier Publications. Åtminstone ett av koncepten förväntas bli lanserat under 2013.

–För tillfället består e-handelsavdelningen av ett litet, men mycket entusiastiskt team på tre personer som arbetar med detta, men vi har stora förhoppningar för denna verksamhet och kommer att utöka personalen allt eftersom verksamheten växer, säger Jesper Buchvald.