Nyheter
2016-12-14

Framgång för Startup Tour

Di Digital Startup Tour har nu avslutats och en vinnare är utsedd: medtech-företaget Amra. Startup Tour, som hölls i oktober, november och december i fem svenska städer, gav 35 företag chansen att pitcha sina idéer för att slutligen vinna annonsering inom Bonnier till ett värde av 1 miljon kr, bland andra priser.

– Detta är vår jakt på nästa stora techsuccé. Mellan oktober och december har vi besökt Umeå, Linköping, Göteborg, Malmö och Stockholm för att låta unga startupbolag pitcha sina bolagsidéer mot en blytung jury med Sveriges tyngsta riskkapitalbolag. Det är en blandning av Draknästet och Idol – för tech-sektorn, säger Jonas Leijonhuvud, reporter för Di Digital och värd för eventen. 

Över hundra bolag sökte och 35 har pitchat – sju på varje ort- och fem gick till finalen på Kulturhuset i Stockholm. 

Syftet med initiativet är att stödja Dagens industris mål att vara den viktigaste samlingspunkten för tech-sektorn. Det gör Di genom redaktionella journalistik på digital.di.se, Digitalpodden och förstås i affärstidningen Dagens industri.

– Men även via våra evenemang, med Startup Tour som flaggskepp och vår öppna, användargenererade databas Nordic Tech List, som samlar grundarna, investerarna och bolagen på den svenska startup-scenen, säger Jonas Leijonhuvud.

Startup Tour har fått en fantastisk respons:

– Över  1000 personer har kommit för att se Startup Tour som även genererat mängder med nyheter och material till Digitalpodden. Vi har lärt känna en massa startupbolag, riskkapitalbolag och kommit närmare tech-scenen i Umeå, Linköping, Göteborg, Malmö. Dessutom har våra entusiastiska partners fått det hela att gå plus redan första året. Vi ska växa och bli större nästa år med flera evenemang och ett större Startup Tour, säger Jonas Leijonhuvud.

Se en video på hela finalen och bilder här.