Nyheter
2017-11-09

Bonnier Growth Media gör följdinvestering i Natural Cycles

Natural Cycles har sedan Europa-certifieringen som första digitala preventivmedels-app i februari i år visat kraftig tillväxt, och har idag passerat 500 000 användare i 161 länder.

Företaget grundades av forskarparet Elina Berglund och Raoul Scherwitzl som tagit fram en unik matematisk algoritm som gör att Natural Cycles kan analysera varje kvinnas individuella menscykel. Företagets mission är att erbjuda ett naturligt och effektivt preventivmedel och hjälpa kvinnor ta kontroll över sina kroppar.

Nyligen avslutade företaget en större internationell investeringsrunda som resulterade i 25 miljoner Euro. Rundan leddes av EQT Ventures, där även tidigare investerarna Bonnier Growth Media, Sunstone och E-ventures deltog.

”Vi är glada över Natural Cycles framgångar och starka tillväxt, där Elina, Raoul och teamet arbetar  datafokuserat och med enorm drivkraft, vilket har givit resultat”, säger Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media. ”Vi på BGM har varit engagerade sedan maj 2016, då vi gjorde vår första investering i NC, och är väldigt glada över att fortsätta vara med och stötta bolaget på resan framåt.”