Nyheter
2012-05-09

Globala priser

Under INMA:s världskongress vann Expressen första pris i kategorin “Brand Awareness Across Platforms” för deras uppmärksammade buss, som används under exempelvis kampanjer för Unicef och vid större sport- och nöjesarrangemang.

Expressen Thomas Mattsson, Expressens chefredaktör, säger:

– Denna idé, alltså bussen, började på en whiteboardvägg och fortsatte i layoutchefen Göran Forsbergs dator. Projektredaktören Christina Lundell, som jobbat mycket med bussen, ska få ett extra tack.

Utöver det kom Expressen på andra plats i kategorin i “Best in Show”, där världens alla dagstidningar oavsett upplaga, jämförs. Bäst i världen blev New York Times, för den ansedda morgontidningens nya betalsajt.

Även Dagens Nyheter hyllades. Tidningen fick första pris i kategorin “Print and Digital Subscription Sales” för deras kampanj i samband med lanseringen av nya DN.

– Det är ett av de absolut viktigaste priserna. Vi vann och på andra och tredje plats kom de välrenommerade tidningarna The Telegraph och The Sydney morning Herald, säger Johan Othelius, upplagechef på DN.

Motiveringen lyder: “Judges called the new DN a great project with brilliant execution that led to great results.”