Nyheter
2015-11-30

Jesper Buchvald ny vd för Bonnier Publications

Bonnier Publications är ett av Danmarks största medieföretag med titlar som Illustrerad Vetenskap, Bo Bedre och Världens Historia. Bonnier Publications har verksamhet i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Holland. De har sin kärna i magasinverksamhet, men har i dag också en omfattande digital affär.

Jesper Buchvald, 51, har varit medlem i Bonnier Publications ledning sedan 2002. Han har haft olika uppdrag inom både print och digitalt.

Tillträdande affärsområdeschef för Bonnier Magazines, Lars Dahmen:

– Jesper Buchvald är helt rätt person att föra en av Bonnierkoncernens mest välskötta verksamheter vidare. Han representerar både kontinuitet och förnyelse. Med Jesper Buchwald i spetsen ska Publications fortsatta sin lönsamma magasinverksamhet och samtidigt utveckla den digitala affären i hög takt.

Att medievanorna ändrar sig så markant just nu, ser Jesper Buchvald som en spännande möjlighet.

– Bonnier Publications ska utveckla sina starka varumärken och sin position i takt med både läsarnas och annonsörernas önskemål. Våra förutsättningar är goda, i det att vi arbetar på flera marknader och har direktkontakt med våra kunder. Dessutom upplever jag att vi har en organisation med både viljan och förmågan att lyckas.