Nyheter
2015-03-25

Lars Dahmén ny affärsområdeschef för Bonnier Magazines

Lars Dahmén började som vd på Sydsvenskan 2011 och blev 2013 även chefredaktör. I september 2014 blev han vd för det nybildade HD-Sydsvenskan, efter de två tidningsföretagens sammangående. Tidigare har han bland annat varit vd för IDG:s svenska verksamhet, och chefredaktör för Computer Sweden.

– Lars Dahmén har gjort ett fantastiskt jobb i samband med samgåendet mellan HD och Sydsvenskan, och har med sin bakgrund från det uppdraget och tidigare från IDG, goda insikter i de utmaningar som våra tidskrifter står inför. Jag är mycket glad över att han har tackat ja till att leda Magazines framåt, säger Tomas Franzén, vd Bonnier AB.

Mats Carleson har samtidigt valt att lämna vd-rollen på Bonnier Tidskrifter efter 15 år på företaget. Han fortsätter att leda Bonnier Tidskrifter fram till den 1 augusti, då Lars Dahmén tillträder. Mats Carleson tillträdde som vd för Bonnier Tidskrifter sommaren 2012, där han dessförinnan bland annat varit vice vd.

Michael Cordsen började på Bonnier Publications 1979 och tillträdde som vd 1998 Sedan 2013 har Michael Cordsen även varit affärsområdeschef för Magazines. Han kvarstår i båda dessa roller fram till början av 2016.

– Michael Cordsen går i pension efter en lång och framgångsrik karriär inom Bonnier. Som vd har han levererat starka resultat under en lång följd av år, bland annat genom framgångsrika magasinlanseringer som Illustrerad Vetenskap Historia, säger Tomas Franzén.

– Under 2014 och 2013 hade Magazines en årlig lönsamhet på drygt 300 miljoner, vilket är en fördubbling jämfört med de föregående åren. Mats Carleson har på Bonnier Tidskrifter gjort ett bra och viktigt jobb med att bidra till den resultatförbättringen, säger Tomas Franzén.

Bonnier Magazines omfattar svenska Bonnier Tidskrifter, Köpenhamnsbaserade Bonnier Publications med verksamheter i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Holland, och Bonnier Corp i USA. Affärsområdet omsatte 3,9 miljarder kronor 2014. Bland förlagens titlar finns amelia, Damernas Värld och Illustrerad Vetenskap samt amerikanska Popular Science och Saveur.

På HD-Sydsvenskan efterträds Lars Dahmén av Pontus Bodelsson, som tillträder den 1 augusti.