Nyheter
2013-03-05

Ny vd för Nyhetsbolaget

Åsa Tillberg, fram till i dag redaktionschef på Dagens Nyheter, tillträder den 15 april tjänsten som vd för Nyhetsbolaget Sverige AB. Det beslutade en enhällig styrelse för Nyhetsbolaget i dag.

Åsa Tillberg har varit redaktionschef på Dagens Nyheter sedan 2009 och dessförinnan var hon chef för ekonomiredaktionen. Till DN kom hon efter att mellan 2003 och 2007 ha varit redaktionschef på Dagens industri, där hon också arbetat som politisk reporter under tio år. Hon gick ut Journalisthögskolan i Stockholm 1990 och har också arbetat som politik- och ekonomireporter på Nyhetsbyrån Direkt i fyra år.

– Nyhetsbolaget och TV4 har mycket starka journalistiska varumärken. Dem ska vi värna och utveckla, liksom den traditionella affären. Men vi måste samtidigt utveckla framtidens tv-journalistik, dit tittarna och affärerna successivt kommer att flytta. Att säkerställa en bibehållen publicistisk kvalitet, utveckla den nya tv-journalistiken och samtidigt anpassa verksamheten för att möta strukturomvandlingen som pågår är en spännande utmaning som jag ser fram mot att möta tillsammans med medarbetarna på Nyhetsbolaget, säger Åsa Tillberg.

Åsa Tillberg efterträder Göran Ellung, som varit vd för Nyhetsbolaget sedan starten vid årsskiftet 2010/2011. I samband med den organisationsförändring som Bonnier nu genomför lämnar också Jan Scherman ordförandeskapet i Nyhetsbolaget. Casten Almqvist kommer in som styrelseordförande.