Nyheter
2016-12-15

Ny VR-satsning för DN

I julveckan kommer Dagens Nyheter att lansera dn.se/vr, som ska ge tillgång till berättelser i 360 grader med hjälp av smartphone och virtual reality. I samband med lanseringen kommer DN distribuera 10 000 Google Cardboards som gör det enkelt att uppleva VR-innehåll med hjälp av sin den egna mobilen. Google har tidigare haft liknande samarbeten med New York Times och The Guardian. Dagens Nyheter blir nu den första samarbetspartnern i Skandinavien kring VR.

– Vi vill ta publiken till platser de normalt inte kan komma och få dem att se hela bilden, i en ny form av berättelse. Det är ett oerhört spännande format att arbeta med och att uppleva, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på DN och projektledare för satsningen.

I första omgången finns fyra olika VR-upplevelser i appen; besökaren kan följa med till det krigsdrabbade Ukraina; på en resa längs Citybanan (som invigs sommaren 2017); bakom kulisserna och på scenen med Rebecca & Fiona, samt på en meditationsupplevelse på en av världens vackraste platser. På sajten dn.se/vr kommer finnas information om hur publiken på olika sätt kan ta del av upplevelserna.