Nyheter
2017-03-09

Nomineringsregn för Bonnier i Guldspaden och INMA Global Media Awards

Journalister från DN, Expressen och Sydsvenskan är nominerade till Guldspaden, som delas ut av FGJ, Föreningen för grävande journalister. I kategorin Storstadstidning:

Jessica Ziegerer, Truls Nilsson och Marcus Svensson, Sydsvenskan, för grankningen av bidragsbolaget Eltechno.

Mikael Delin och Mattias Carlsson, Dagens Nyheter, för granskningen av Riksrevisionen.

Anna Bäsén och Michael Syrén, Expressen, för artikelserien Bantningsbluffen.

FGJ delar även ut ett hedersomnämnande till Stefan Lisinski på DN för hans arbete med fallet med livstidsdömde Kaj Linna.

I kategorin Nytänkare nomineras Utanförskapet inifrån, Expressens satsning på att skildra de 53 områden i Sverige som av polisen beskrivits som särskilt utsatta. Det är Anna-Karin Nilsson, Meli Petersson Ellafi, Josephine Freje, Britta Svensson, Claes Petersson, Magda Gad, Johanna Karlsson och Federico Moreno på Expressen, som nomineras i samarbete med frilansbyrån J++.

Kristoffer Örstadius, Dagens Nyheter, får ett hedersomnämndande för att ”skickligt och kreativt ha förenat grävande journalistik och hög kompetens i dataprogrammering, med stora avslöjanden som följd”.

När the International News Media Association, delar ut sina INMA Global Media Awards, finns tre Bonnier-finalister.

Magda Gad är nominerad även här, för sin användning av sociala medier. KIT nomineras för att ha förnyat användningen av social video i Sverige och Bonnier News Brand Studio för innovation i annonsaffären.