Nyheter
2015-05-07

Nya i Bonniers styrelse

“De nya ledamöterna kommer förstärka styrelsen med insikter inom digital medieutveckling och ett fördjupat internationellt perspektiv. Kerstin Mogull har lett affärsutvecklings- och strategiarbete i ett av Europas största medieföretag och Peder Bonnier har drivit digitalt utvecklingsarbete både inom en mer traditionell mediemiljö, och nu i startup-form”, säger Erik Haegerstrand, ordförande i valberedningen, och vd i Bonnier Holding.

Kerstin Mogull är sedan januari 2014 VD för Tate Galleries med huvudsäte i London. Tidigare har Kerstin en lång, internationell karriär med fokus på strategi och digital medieutveckling på chefsbefattningar inom framförallt BBC men även som strategichef för den globala utomhusreklam-koncernen Clear Channel. Hon har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm och en MBA från Kellogg School of Management vid Northwestern University.

Peder Bonnier är vd och medgrundare i KIT, ett nystartat företag som satsar på kvalitativt innehåll . Han kommer närmast från rollen som digital chef på Bonnier Tidskrifter. Tidigare har han arbetat med marknadsföring och digitalt på bland annat Unilever och NBC Universal. Peder är styrelseledamot i amerikanska Bonnier Corporation, Mediafy, Beckmans Designhögskola och IAB Sverige. Han har en kandidatexamen i ekonomi från London School of Economics och en MBA från Stanford Graduate School of Business. 

Bengt Braun och Jeanette Bonnier har avböjt omval. Jeanette Bonnier har utsetts till hedersledamot. Bengt Braun kvarstår i styrelsen för Bonnier Holding AB och ytterligare några bolag inom koncernen.