Nyheter
2010-08-12

Spoon ändrar riktning

Under senaste året har Bonnier Tidskrifters företag Spoon vuxit så det knakat med nya stora uppdrag som Stockholm City, Skanska, Tibnor och Clas Ohlsons tidning Fixa själv. Nu blir BT-ägda Producenterna också en del av Spoon, som samtidigt har fått en omprofilering med bland annat ny sajt. Spoons nya devis är “Spoon – it’s a content agency” och företaget består nu av fyra ben: Spoon Publishing, Spoon Ondemand, Spoon Lab och Spoon Experience.

Anders Ribba är vd för Spoon och förklarar vad som står bakom den nya riktningen.

– Vi har sedan lång tid tillbaks haft en satsning på fler redaktionella kanaler vilket har visat sig vara mycket attraktivt på marknaden. Vi gör tidningar, filmer, nyhetsbrev, webbsajter och evenemang, och allt med den redaktionella kommunikationen som drivkraft. Content agency är ett begrepp som väl beskriver det vi levererar och det är inte bundet till någon specifik kanal. Alla pratar redan om content för olika kanaler och responsen hittills har varit att det känns begripligt och stämmer med bilden av Spoon idag, säger Anders.

Både Spoon Experience och Spoon Lab är nya affärsområden.  I Spoon Experience kommer Producenternas verksamhet att inrymmas, och Spoon Lab är något helt nytt:

– Vi kan kalla det en experimentverkstad som ska utveckla nya idéer inom redaktionell kommunikation. Spoon Lab letar i första hand en uppdragsgivare till sin idé och inte en idé till sin uppdragsgivare. Uppdragspublicism har tagit stora kliv senaste åren men det känns som det fortfarande finns nya grepp att testa. Spoon Lab kommer nog inte passa för alla kunder, men förhoppningsvis ska det också göra att fler får upp ögonen för Spoon i stort, säger Anders.