Nyheter
2011-05-20

Spoon vann stort i Guldbladet 2011

Igår kväll prisades vinnarna i Guldbladet, Sveriges största tävling i redaktionell kommunikation, på Operaterassen i Stockholm. Bonnier Tidskrifters kundtidningsförlag Spoon fick två guldblad och fyra silverblad. Clas Ohlson-tidningen Fixa Själv blev bästa nykomling.

– Det känns fantastiskt kul med vinsten! Fixa Själv är en djärv och spännande satsning av Clas Ohlson, och jag är glad att få jobba med ett så modernt företag som uppdragsgivare. Det känns verkligen som att Fixa Själv har funnit en plats i tidningshyllan, och vi på redaktionen märker att vi får en bredare och mer hängiven läsekrets, säger chefredaktören Moa Suominen.

Även Axel Johnsons bok om drivkrafter vann guld i kategorin bästa bok. Kortfilmerna på samma tema och Axel Johnsons årsredovisning gav dessutom Spoon två silverblad.

– Jätteroligt att vi fick pris för ett lite annorlunda grepp på internkommunikation. Vi ville berätta företagets historia och sprida dess värderingar genom människorna, säger projektledaren Gabriella Wiiala.

Spoon fick även silverblad för SATS Iphone-app (bästa mobila kommunikation) och STIM-Magasinet (bästa medlems/organisationstidning).

Läs motiveringar och se se hela vinnarlistan hos Dagens Media.