Nyheter
2014-03-05

Spoon växer

I tisdags kom Spoon ut med nyheten att de har öppnat en avdelning i Finland. Tidigare i år har man även startat ett kontor i Norge. Anders Ribba, vd för Spoon, berättar mer.

Varför öppnar ni Oslo och Helsingfors?

– Det finns flera skäl. Vi har arbetat länge med content marketing på Spoon och har bra processer och kompetens kring vad som krävs för att driva sådana projekt. De kunskaperna och erfarenheterna vill vi kapitalisera på på nya marknader och då är våra grannländer en bra start. 

– Flera av våra globala uppdragsgivare ser Norden som en marknad och då är det viktigt att kunna levererera i alla Nordiska länder. I både Finland och Norge har vi flera uppdragsgivare som vi hjälper i dessa länder och vi har även direktkunder (norska och finska bolag) vilket är en bra grund för fortsatt expansion i respektive land. 

Hur kommer ni att arbeta i Finland och Norge?

– Tanken är att ha lokala byråchefer som fokuserar på dels den inhemska marknaden men även globala aktörer med sitt huvudkontor i Finland/Norge. Vi har hittat personer med bra trackrecord och starka entreprenörer som vi tror kan bygga Spoon med lokal flavour i respektive land. Vi vill expandera lokalt och snabbt stå på egna ben men också kunna dra nytta av kontakter, kompetens och befintliga kundrelationer och serva de kunder vi har på ett ännu bättre sätt.