Nyheter
2011-11-03

TV4 Play slår rekord

TV4 har för novemberslagit nytt rekord för sin on-demandtjänst TV4 Play: den högsta digitala annonsförsäljningen någonsin.

Nicklas Norrby, försäljningschef för digital media på TV4 säger:

– Inför det här året höjde vi priserna, vilket gjorde att vi hade en lite tuff inledning på året. Men nu ser vi att det här har lönat sig, och för november har vi all time high vadgäller antal bokningar i en enskild månad vilket innebär att vi i stort sett redan är utsålda. Nu är vi helt slutsålda i november.

Framgången, menar Norrby, ska hans säljkår ha äran för och han säger också att det är ett bevis för att TV4 Play är en kvalitetsprodukt som annonsörerna tror på.

Vad gäller framtiden säger Norrby att tillväxten av användandet av rörligt material på nätet och i mobilen är stor:

-TV4-gruppens kvalitativa innehåll konsumeras i tv:n och i TV4 Play oavsett om tittaren använder sig av sin mobil, dator eller iPad, som vi snart lanserar för. Vår ambition är attsäkerställa att tittaren ska kunna titta på sina favoritprogram oavsett om det sker hemma i tv-soffan eller på landet via datorn eller på väg till jobbet på bussen. Min tes är att annonsörerna i ännu större utsträckning kommer vilja ta del av de engagerade tittarna som väljer att titta på våra program när det passar henne. Jag tror på att rörlig bild på alla plattformar kommer ta en allt större andel av den totala reklamkakan framöver.