Nyheter
2015-08-26

Bonnier Growth Media investerar i virtual reality

Idag presenterade virtual reality-spelstudion Resolution Games de investerare som har gått in med sammanlagt 6 miljoner US-dollar, den hittills största investeringsrundan i ett VR-spelutvecklingsbolag någonsin. Vid sidan av Bonnier Growth Media märks också Google Ventures som huvudinvesterare i Resolution Games.

– Vi fokuserar på VR över en lång tidshorisont med små, snabbrörliga team som har förmågan att skapa och iterera en rad nya koncept, agera agilt och producera spelinnehåll till den växande marknaden av VR-utrustning. Hittills har vi skapat sju spelprototyper, lanserat vår första titel och arbetar på nästa, som kommer att bli ett VR-spel med fisketema för lansering tidigt 2016, säger Tommy Palm, medgrundare och vd för Resolution Games.

– Var och en med en smartphone i fickan bär på början till en omvälvande virtual reality-upplevelse, när headseten inom kort börjar säljas brett. Resolution Games-teamet har historiskt visat att de har både kreativeten, kunnandet och entreprenörsandan som krävs för att skapa en framgång, och vi är ödmjukt nöjda över att ingå i investerargruppen bakom denna nya resa, säger Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media. Det ligger helt i linje med vår strategi att investera i lokala tech startups som ligger i framkant av den digitala medieutvecklingen.

Resolution Games kommer att använda kapitaltillskottet för att utöka teamet med utvecklare, och höja hastigheten i byggandet av en portfölj av kvalitetstitlar för den snabbväxande VR-marknaden. Bolaget har sitt säte i Stockholm och planerar för tillväxt med hjälp i första hand av den starka, svenska talangpoolen för spelutveckling.