Nyheter
2021-08-16

Di Digitals pitchtävling Female Founders hyllar framtidens kvinnliga techstjärnor

Den 24 november i år går den femte upplagan av Di Digitals pitchtävling Female Founders av stapeln. “Female Founders är en samhällsviktig rörelse och tidigare år har de tävlande imponerat i både mängd och skärpa”, säger Ulrika Saxon, vd för Bonnier Ventures, som är med juryn.

Den 24 november är det dags för årets pitchtävling på Female Founders – eventet som skapats av Di Digital hyllar kvinnliga grundare, makthavare och investerare som hjälper kvinnliga techstjärnor att nå sin fulla potential. 

I år får sex kvinnor som driver bolag möjligheten att presentera sin idé på scen i Stockholm och eventet sänds live.

En av de fyra personerna i årets jury är Ulrika Saxon som är vd och investeringsansvarig på Bonnier-koncernens investeringsarm Bonnier Ventures och även sitter i styrelsen för SF Studios, Refunder och Natural Cycles.

– Jag ser fram emot att återigen få möta, och kanske överraskas av, en lång rad begåvade och drivna entreprenörer. Female Founders är en samhällsviktig rörelse och tidigare år har de tävlande imponerat i både mängd och skärpa, säger Ulrika Saxon.

– Det ska bli väldigt spännande att se vilka stjärnor som kommer att ta plats i år, fortsätter hon.

Ulrika Saxon listar några saker hon tittar extra mycket på hos bolagen:

  • Hur kundfokuserade de är
  • Hur produkten är anpassad och skalar i förhållande till såväl marknadstrend som konkurrensförhållande
  • Om affärsplanen är skalbar och adresserar en tillräckligt stor målgrupp
  • Hur datadrivet teamet är
  • Om de både har en långsiktig vision och genomförandeförmåga.
  • Om de kan dra till sig såväl talang som kapital
  • Och förstås vad de har uppnått för ”traction” så här långt. 

I den namnkunniga juryn sitter även Johanna Norberg, vd för Danske Bank i Sverige, Jenny Engerfelt, fondchef på Almi Invest och Johan Lindén, chef för företagstransaktioner i Sverige hos den nordiska partnerledda investmentbanken ABG Sundal Collier.

Juryarbetet går ut på att lyfta och ge viktig feedback till bolagsgrundarna som pitchar. Det innebär också ett stort ansvar för att kora nästa kvinnliga techstjärna och lyfta fram bolag med störst potential att bli ett av Sveriges mest framgångsrika techföretag. Ett viktigt arbete som ska bidrar till ett blomstrande tech-Sverige. 

Läs hela artikeln från Di Digital här.

Ansökan till tävlingen finns här! Sista ansökningsdag är den 17 september.

Female FoundersDi DigitalBonnier VenturesUlrika Saxon