Nyheter
2016-03-22

Bonnier Magazines förvärvar nio varumärken av LRF Media

Svenska Bonnier Tidskrifter förvärvar varumärkena Lantliv, Lantliv Mat & Vin, Gods & Gårdar, Allt om Vin samt Hembakat.

– Detta kompletterar våra redan befintliga varumärken i respektive nisch och det ska bli kul att ta in dessa affärer till oss på Bonnier Tidskrifter för att växa ytterligare. Hembakat visar också att det på kort tid går att skapa en lönsam tidningsaffär och en riktigt stark digital kanal, säger Lars Dahmén, VD Bonnier Tidskrifter.

Det nordiska bolaget Bonnier Publications med huvudkontor i Köpenhamn förvärvar titlarna Allt om Historia, Populär Historia, Militär Historia och Släkthistoria som är organiserade som ett dotterbolag till LRF Media och är baserade i Malmö. Bonnier Publications köper hela bolaget som även fortsatt ska verka i Malmö.

– Förlaget som ger ut de historiska titlarna i Malmö fortsätter vi att driva som ett separat bolag. Varumärkena passar fint i vår portfölj, och bland annat ser vi det som en stor fördel att Allt om Historia utkommer i hela Norden, på samma sätt många av våra titlar. Vi är imponerande av det sätt som förlaget lyckats bredda och diversifiera portföljen runt historieintresset, säger Jesper Buchvald, VD Bonnier Publications.

– Vi är mycket nöjda med denna affärsöverenskommelse. Bonnier är en trygg och långsiktig ägare och som har goda förutsättningar att ta väl vara på medarbetarna och den potential som finns hos varumärkena, säger Ann Henriksson, VD på LRF Media.

Medarbetarna vid de berörda bolagen har informerats idag och den formella övergången sker 1 juni 2016.