Nyheter
2015-04-27

Bonniers videoannonsplattform blir Woo

Woo blir namnet på plattformen – och på Woo.ad får annonsmarknaden möjlighet att programmatiskt köpa och styra kampanjer över Bonnierkoncernens olika videotjänster.

Till en början omfattar Woo TV4 Play, Expressen, Dagens Nyheter och Dagens industris videoinnehåll, vilket redan från start gör Woo till ett av de största och mest kraftfulla erbjudandena på den svenska online video-marknaden. På sikt är tanken att Woo också ska kunna erbjuda målgruppsstyrning baserat på förstapartsdata från Bonnier och att antalet partners ska växa.

– Woo blir en ”programmatic premium”-tjänst som på ett enkelt och transparent erbjuder annonsörerna att köpa, styra och följa upp kampanjer över Bonniers olika videotjänster. Woo lanseras med en tydlig ambition att ständigt utvecklas och förändras i takt med marknaden, säger Nicklas Norrby, ansvarig för Woo.

Videoannonsplattformen Woo är ett Bonnierprojekt som drivs av TV4-Gruppen. Precis som det digitala displayannonsnätverket Bonnier Ad Network, som drivs av Expressen/Bonnier News, syftar det till ge annonsköparna möjlighet att utnyttja hela Bonniers digitala räckvidd.

I samband med att Woo lanseras återvänder Sanny Ekstrand till TV4-Gruppen. Initialt kommer han att lägga merparten av sin tid på arbetet med Woo, och då rapportera till Nicklas Norrby. Han kommer närmast från United Screens, där han varit försäljningschef och varit med från starten. Han har tidigare jobbat på TV4-Gruppen, både som konsult i olika roller och som försäljningschef för dåvarande TV4 Digitala medier.