Nyheter
2013-08-14

Direktsända nyheter på webben

I höst utökar TV4 sin bevakning av livesända nyheter i TV4 Play och på tv4.se. Satsningen innebär en breddad beställning till Nyhetsbolaget samtidigt som Expressen också blir en leverantör av direktsända nyheter. Förändringen sker parallellt med att Nyhetsbolagets kanal TV4 News stängs ner.

– Vi har en stark nyhetstradition att förvalta, med en 22-sändning som ökar för tredje året i rad och ett Nyhetsmorgon som löpande tar nya andelar av SVT. Samtidigt ser vi att det mobila tittandet ökar och vill självfallet erbjuda tittarna live- och händelsebevakning i TV4 även utanför tablåtid, säger programdirektör Viveka Hansson.

I och med satsningen i digitala kanaler ökar TV4 sin nyhetsbeställning för 2013 av Nyhetsbolaget. TV4 utökar också samarbetet med Expressen, bland annat genom möjligheten att komplettera den gedigna nyhetsbevakningen från Nyhetsbolaget med live-bevakning från Expressen TV.

– Tittarna ska veta att det alltid finns relevant innehåll i våra digitala kanaler. Även mitt i natten och sekunderna efter att något har hänt. Kvällstidningarna är extremt snabbfotade och att fortsätta utforska hur TV4, Nyhetsbolaget och Expressen kan komplettera varandra är spännande. 

Parallellt stängs Nyhetsbolagets kanal TV4 News ner under hösten.

– TV4 News var en linjär premiumkanal för nyheter där målgruppen var beslutsfattare. Nu blir vår nyhetsbevakning bredare och gratis även på plattformar utanför huvudkanalen TV4, säger Viveka Hansson.