Nyheter
2015-05-18

Growth Media investerar i Acast

Acast, den Stockholm- och London-baserade podcastplattformen, som möjliggör för användare att lyssna och dela ljudinnehåll vilket förstärkts med videor, bilder och länkar, offentliggör idag en Serie A-finansiering med en investering på 5 miljoner dollar från Bonnier Growth Media och riskkapitalbolaget MOOR.

Investeringen från Bonnier Growth Media, och den befintliga finansiären MOOR, kommer att användas till fortsatt tillväxt för Acast i Europa och expansion på den amerikanska marknaden. 

Under ledning av entreprenörerna Måns Ulvestam och Karl Rosander, har Acast vuxit kraftigt och har ett år efter lansering över 1 miljon unika användare samt 12 miljoner Acast-lyssningar per månad.

Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media kommenterar:

– Vi strävar ständigt efter att hitta morgondagens mediebolag som ligger i framkant inom innovation och som förstår vad både användare och annonsörer behöver. Acast har ett starkt team, med ett beprövat och skalbart koncept. Vi är övertygande om att Acast har en mycket intressant position på en växande podcastmarknad.