Nyheter
2010-05-27

Mammabikten succéprojekt för Bonnier Tidskrifter

På söndag den 30 maj är det Mors dag, och för andra året i rad ordnar Bonnier Tidskrifter Mammabikten. I år är det mama,Vi Föräldrar och Alltombarn.se som gör eventet tillsammans, med Bonnier Tidskrifters eventavdelning Creative som drivande kraft bakom. Hanna Håkansson är projektledare på Creative och den som har hållit i trådarna. Hon berättar mer om hur de tänkt kring årets projekt:

– Creatives målsättning är att utveckla alla våra tidigare event till större koncept under året som innefattar webb, print och event. Det innebär att vi kan erbjuda våra annonsörer helt nya möjligheter att kommunicera med målgruppen och vi kan därmed ta bättre betalt.

Till skillnad från förra året så har kampanjen alltså denna gång pågått under längre tid – sajten mammabikten.se lanserades redan i mars. Där har mammor kunnat bikta sig, alltså berätta sina historier för andra besökare på sajten.

– Intresset för Mammabikten har varit stort och vi har fått in flera hundra bikter. Mammorna har visat ett fantastiskt engagemang mot varandra genom att peppa och stötta varandra i kommentarerna. Man förstår verkligen att trenden “att dela med dig” håller i sig! säger  Hanna Håkansson, projektledare på Creative och den som har hållit i trådarna.

Det har även sänts Mammabikts-TV där Ann Söderlund intervjuat kända mammor både på kampanjsajten och på Expressen.se.

– Mammabikts-TV har blivit en riktig succé. Första klippet hade 5000 visningar redan första dagen och nu har vi haft över 200 000 tittare, berättar Hanna.

Under kampanjperioden har tidningarnas sajter och Alltombarn.se haft banners och prenumeranterbjudanden kopplade till Mammabikten.

Själva evenemanget blir en heldag på Hotell Rival i Stockholm, med scenframträdanden och föreläsare. Bland annat kommer artisten Hanna Hedlund, coachen Jana Söderberg och kända föräldrar som Lotta Gray, Sanna Lundell och Alex Schulman att delta. I biljetten ingår även lunch, mellanmål och goodiebag. 

– Biljetterna har nästan sålt slut, så det blir över 500 personer på Rival på söndag! Vi ser fram emot en dag full av inspiration, glädje och pepp för alla mammor, säger Hanna.