Nyheter
2013-04-24

Nya kanaler

Google och Youtube Sveriges vd Stina Honkamaa, TV4:s tidigare programdirektör Malte Andreasson, tv-produktionsveteranerna Jan Zachrisson och Oscar Höglund, och Bonnier Growth Media går ihop och skapar United Screens – ett nytt multi-channel network som för samman rättighetsinnehavare, annonsörer och Youtube-tittare. Vd blir Stina Honkamaa.

– I en värld där rörligt innehåll efterfrågas alltmer av tittare, i alla tänkbara format, för olika skärmar och kanaler, skapas enastående möjligheter för innehållsskapare, annonsörer och konsumenter. Jag är övertygad om att United Screens, och det dream team som står bakom bolaget, har utmärkta möjligheter att ta vara på dessa möjligheter på ett fantastiskt sätt, säger Ulrika Saxon, vd för Bonnier Growth Media.

Det finns mängder av innehåll hos medie- och produktionsbolag i Sverige som inte finns tillgängligt via nätet, främst på grund av upphovsrättsliga utmaningar och avsaknad av licensmodeller som passar dagens mediekonsumtion. Med United Screens modell kommer reklamintäkterna att fördelas mellan United Screens, rättighetsinnehavaren och YouTube. Tittarna kommer att ha tillgång till traditionellt tv-innehåll men också till nytt material, exklusivt producerat för United Screens, via många olika kanaler.

– De mediebolag och produktionsbolag som vi redan nu har skrivit avtal med och som sett vår affärsmodell ser oss som en värdefull partner med en lösning på problem de brottats med i många år. De är bäst på att producera innehåll för traditionell tv, ett format som är uppskattat och som kommer vara uppskattat även framöver. Vi är bäst på att utifrån våra gemensamma erfarenheter erbjuda digitalt innehåll, förvaltning och intäktsmodeller som inte bara är anpassade för webben utan från början skapade för webben, säger Jan Zachrisson, som är styrelseordförande för United Screens.