Nyheter
2009-05-08

Prisregn över DN

Årets kampanj är det mest prestigefyllda priset inom Stockholm Media Award. Den utses av en jury som granskar samtliga inskickade tävlingsbidrag, tävlingsnominerar utvalda bidrag och efter en närmare granskning utser en vinnare. Kriterierna är bland annat att kampanjen ska kännas nydanande, innovativ och helst utmana traditionella medielösningar. Utnämningen skedde i samband med Stockholm Media Week på Hotel Rival i Stockholm tidigare i veckan.

Motiveringen löd:

“‘All business is local’ är ett gammalt talesätt som stämmer väl in på detta hantverk. När samma insikter om målgruppen som var vägledande redan vid skapandet av produkten, också använts som grund för genomförandet av denna kampanj, kan det inte bli annat än mycket bra. När samtliga valda medier, i varje detalj, har använts på ett för målgruppen högst relevant sätt, applåderar vi. Och när detta dessutom kompletteras med smarta, engagerande aktiviteter på rätt platser På Stan, vid rätt tillfällen är det självklart att … Guld i Stockholm Media Award Årets kampanj går till DN och Scream för kampanjen ‘DN På Stan i tre kanaler’.”

— Klassen Årets kampanj är ett av de finaste priser man kan få inom marknadsföring, vi är mycket glada, säger Annika Wink, marknads- och informationschef på Dagens Nyheter.

Glädjen blir säkert inte mindre av att DN också fått hela fyra nomineringar till “tidningsvärldens Oscar”, INMA Awards. Totalt tävlar tidningar från 43 länder i INMA Awards. Tävlingen har funnits i 74 år och belönar både tidningars produktutveckling och marknadsföring. DN tävlar i den största upplagekategorin “över 300 000 exemplar” där man fått fyra av totalt 30 nomineringar.

I internetkategorin för nätanvändande och interaktivitet har DN fått två nomineringar av tre möjliga: en för DN-mobilen, en unik mobil anpassad för tidningsläsande som användes för att lansera DN:s mobila sajt, och en för DN.factlab, en faktatjänst som riktar sig mot lärare och elever. Den tredje nomineringen står New York Times för.

— Detta är ett kvitto på Dagens Nyheters framgångsrika utvecklingsarbete på papper, nätet och i mobilen. Att vi nominerats i olika kategorier och kanaler visar på vår bredd, säger Thorbjörn Larsson, chefredaktör för Dagens Nyheter.

Vinnarna av INMA Awards offentliggörs på en gala i Miami den 13-15 maj.